BitLab hosting
Početna stranica > Komentari

KOMENTARI

KO JE ZABRANIO PRVI BROJ LISTA " TABU " I KO TO SVE CENZURIŠE PO SRBIJI ? OBRAĆANJE UDRUŽENJU NOVINARA SRBIJE

07.02.2014. god.
 KO JE ZABRANIO PRVI BROJ LISTA " TABU " - a  I KO TO SVE CENZURIŠE  PO SRBIJI  ?                  Da li Srbiji preti medijski mrak i ko to sve cenzuriše po Srbiji ?  Zadnji je voz da se kaže : Stop -cenzuri !  Povod  za reagovanje je  zabrana i zaplena prvog broja lista " Tabu" . Zbog čega  su  "Tabu" novine zabranjene i zaplenjene . I ko stoji iza tih zabrana, kakvi su to centri političkih moći ili pojedinaca......

Nije "tabu" sve se zna..."Svaki pokušaj karakterizacije borbe između radnog naroda, sa jedne strane, i pripadnika više klase potpomognute državom sa druge, kao klasnog sukoba, nailazi opet na oštre osude. Kažu da je to ideologija. Ono što “postideolozi” ili “postpolitičari” koji negiraju ideologiju u redovima sopstvene, vladajuće klase zapravo ne shvataju jeste da su oni tradicionalni marksisti kada se radi o pristupu ideologiji, prema kom se o njoj govori kao o nečemu inherentnom isključivo suparničkoj klasi iz razloga što je navodni proizvod lažne svesti. Tek sa Lenjinom ideologija poprima značenje skupa ideja karakterističnom i za buržoasku i za klasu radništva ili politički subjektiviziranih radnika i radništva, odnosno proleterijata. Stoga, pošto je naša slobodna, lenjinistička procena, da su oni marksisti samo slučajno, odnosno da toga nisu ni svesni, predlažemo da im se pomogne da se uzdignu na nivo ideološkog bipolariteta, te da nam se makar pruži šansa da u tom dvoboju dve čiste ideologije, pobedi bolji. Plašim se, ipak, da im ta ravnopravna borba ne ide u korist, te pretpostavljam da nam fer utakmicu neće sami dati. U taj ćemo teren morati sami da uskočimo, pa da onda u jednoj slobodnoj (tržišnoj) borbi dve ideologije, sa ili bez pomoći “nevidljive ruke”, razgolitimo, pre svega političku elitu koja podupire ceo proces i vratimo im stari sjaj koji je nekada imao bedž četničkog vojvode na njihovim reverima."
(Lune, 14.04.2014. 15:20:09) [14070]
Beograd – Jedna od najboljih studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu tvrdi da je Oliver Antić maltretira jer ga je prijavila da ne dolazi na posao.
Studentkinju K.P. koja ima prosek ocena 9,7, Antić je oborio na ispitu nakon što ga je prijavila dekanu.
Međutim, ona je položila pred komisijom, a 7. marta podnela je krivičnu prijavu za diskriminaciju protiv Antića koji je i savetnik predsednika Srbije. „Povodom prigovora studentkinje na ispit, Oliver Antić je pred dekanom Simom Avramovićem odgovorio da je ona beznačajna, s obizirom na to kakvu on političku poziciju zauzima i da njena reč ne znači ništa u odnosu na njegovu“, navodi se u krivičnoj prijavi koja je predata tužilaštvu.
Antić od sredine 2012. godine, otkad ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao za svog savetnika, nije ispitivao studente na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je redovan profesor i gde redovno prima platu. Studente su ispitivali docent Nenad Tešić i asistent Marko Perović, što je zabranjeno.
O tome je bilo reči na Naučno nastavnom veću fakulteta 24. februara, kada je konstantovano da asistenti i docenti ne mogu da ispituju.
Nakon prijave studentkinje i sednice veća, za Antićeve predmete uveden je eliminacioni pismeni ispit.
Inače, pored plate, Antić na fakultetu dobija i dodatak za ispitivanje, po izašlom studentu. To je trajalo sve dok ga studentkinja četvrte godine K.P. nije prijavila 11. februara, dan nakon što se nije pojavio na ispitu iz obligacionog prava. Na ispitu su bili docent Tešić, koji čak nije na tom predmetu, i asistent Perović.
Nakon prijave studentkinje, Antić se lično pojavio 19. februara da je ispituje, ali ju je oborio. Ona je nakon toga podnela još jednu prijavu dekanu Avramoviću, tražeći da ispit polaže pred komisijom iz koje bi bio izuzet profesor Antić. To je prihvaćeno i ona je položila.
Njena majka je podnela 7. marta republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Antića zato što je „iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja studentkinji K.P. naneo štetu i teže povredio njeno pravo da bude objektivno ocenjena, odnosnom studiranje pod jednakim uslovima i bez diskriminacije“.
(Lune, 16.04.2014. 10:55:04) [14071]Svi komentari i poruke objavljeni na web portalu su privatno mišljenje autora i komentatora i ne predstavljaju stavove vlasnika web portala, njegove administracije i redakcije mojeNovosti.com
Detaljnije o uslovima korišćenja
Preporučujemo da se registrujete za unos komentara >>

Ostavite Vaš komentr

:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Svi komentari