BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Izgradnja „Severnog toka 2“ se nastavlja krajem maja

Izgradnja „Severnog toka 2“ se nastavlja krajem maja
04.05.2021. god.

Tužba koju su podneli nemački ekolozi iz "Nabua" ima suspenzivni efekat za dozvolu Savezne pomorske i hidrografske agencije (BSH) za izgradnju gasovoda "Severni tok 2", a radovi mogu da se nastave od kraja maja, saopštila je pres služba BSH-a za RIA Novosti.


Ranije je nemačka organizacija za zaštitu životne sredine "Nabu" objavila da podnosi tužbu protiv dozvole BSH-a za izgradnju "Severnog toka 2".


"Podnesena tužba ima suspenzivni efekat na građevinsku dozvolu. Tužba je usmerena protiv druge modifikovane dozvole BSH-a od 14. januara 2021. godine. Ovom dozvolom BSH je odobrila polaganje cevovoda pomoću usidrenog plovila između kraja septembra i kraja maja na deonici od 16,5 kilometara u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Nemačke na Baltičkom moru. Od kraja maja biće dozvoljeno da nastavi izgradnju `Severnog toka 2` u skladu sa važećom uredbom o dozvolama. U martu 2018. godine operater gasovoda `Severni tok 2` AG dobio je trajnu dozvolu za polaganje gasovoda od kraja maja do kraja septembra“, saopštila je pres služba BSH-a.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Dmitriй Lelьčuk/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nikome nije uspelo da ukroti zloglasnu Drenicu, a to je 1999. godine učinila 37. motorizovana brigada iz Raške, koja je iz sastava Druge armije pretpotčinjena Trećoj armiji, odnosno Prištinskom...


Prvi ruski predsednik, Boris Jeljcin, bio je okružen „stotinama“ agenata Cije koji su mu govorili šta da radi tokom svog mandata na mestu predsednika, kaže Ruslan Hasbulatov, nekadašnji predsednik...

Američki državni sekretar Entoni Blinken uputio je čestitke povodom Dana Rusije.    „U ime američke


Vašington se nada da će naći put napred u odnosima sa Rusijom, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki za „Si-En-En“.Ostale novosti iz rubrike »