BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Republidži Srbskoj

Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Republidži Srbskoj
17.05.2021. god.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Istočnom Sarajevu da Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srbskoj.

- U ovom trenutku kroz projekte HE "Buk Bijela", potom auto-put Rača-Bijeljina, te aerodrom Trebinje, Srbija ulaže oko 500 miliona evra, konkretno 484 miliona - rekla je Brnabićeva nakon zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije, prenosi RTRS.

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo zbog intezivne saradnje vlada Srpske i Srbije, podsjetivši i na novčanu pomoć Srbije za četiri opštine, od kojih je jedna u FBiH - Drvar.

- Radilo se na projektima koje smo definisali na ranijim sjednicama, kako bi danas mogli obilježiti početak određenih projekata. Neki od projekata se ne odnose samo na Srpsku, već i na opštine u Federaciji BiH - rekla je ona.

Premijerka Srbije je najavila ulaganja u nove projekte u Republici Srbskoj.

- Zajedno sa ostalim projektima, prosvjeti, zdravstvu, životnoj sredini... lokalnim zajednicima, kroz razne donacije i projekte, donirali smo preko 82 miliona evra, a nastavićem i dalje da ulažemo. Sve zajedno, preko milijardu evra investiramo u Republiku Srpsku - istakla je Brnabićeva.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: twitter.com/Vlada_Srpske/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador Belorusije rekao je da ne razume odluku Srbije da zabrani letove beloruskih kompanija


Ruske vlasti će odgovoriti na postupke ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je uveo sankcije protiv ruskih privrednika i proširio ih protiv niza kompanija, simetrično ili ne, odrediće rukovodstvo zemlje,...

Evropska unija treba da vodi dijalog sa Rusijom, koja igra važnu ulogu u rešavanju različitih svetskih problema, na primer u Siriji. Za to je potrebno odabrati potreban format, rekao...


Svet je propustio šansu da se istinski ujedini pred pandemijom koronavirusom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižo

Ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama izjave predstavnika Pentagona u vezi sa incidentom sa britanskim razaračem "Difender" u Crnom moru nazvala je neutemeljenim.


Rusija je već navikla da bude meta napada Zapada, ali je razvila pouzdan odgovor na spoljni pritisak - konsolidovanje društva, jačanje svog odbrambenog potencijala, jačanje ekonomske, finansijske i tehnološke...


Ostale novosti iz rubrike »