BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Bajden: Potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine

Bajden: Potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine
15.06.2021. god.

Države NATO-a nameravaju i dalje da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, saopštio je američki lider Džo Bjaden na konferenciji za štampu u Briselu, nakon završetka samita NATO-a.

"Kao saveznici, potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekao je Bajden.

On je dodao da Ukrajina treba da "ubedi" Severnoatlantsku alijansu da "zaslužuje članstvo u njoj, da preduzme sve potrebne korake, uključujući iskorenjivanje korupcije".

Na pitanje, da li je Vašington spreman da podrži davanje Kijevu akcionog plana za dobijanje članstva u NATO, američki lider je odgovorio: "Zavisi od toga da li oni ispunjavaju kriterijume".

"Oni još uvek treba da se izbore sa korupcijom. Potrebno je da ispunjavaju različite kriterijume da bi dobili akcioni plan", rekao je Bajden.

Prema rečima Bajdena, situacija u Donbasu ne isključuje mogućnost stupanja Ukrajine u Alijansu.


  • Izvor
  • Tanjug
  • Džo Bajden i Jens stoltenberg, foto: nato.int/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »