BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Krivokapić: Gospodine Mandiću, nije srbski narod Vaša prćija

Krivokapić: Gospodine Mandiću, nije srbski narod Vaša prćija
18.06.2021. god.
Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić reagovao je na navode jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića. Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

Gospodine Andrija Mandiću,

Vi, svojim nastupima ne optužujete mene, već Vaše koalicione partnere. Kada se već pozivate na istinu, istinu treba i da govorite. Nisam sinoć mogao glasati zajedno sa DPS-om, jer ja nisam dio Parlamenta, već sam dio izvršne vlasti, niti bih sa DPS-om glasao, već su to u činili i čine djelovi Vaše koalicije, onaj dio koji, ne u maloj mjeri, svoj legitimitet crpi iz glasova Srba u čiju odbranu vi danas navodno ustajete. Niti sam sinoć glasao, niti sam predlagao rezoluciju. Vi ste, em kroz vaše koalicione partnere glasali rezoluciju, pa ste se u nju i amandmanski ugradili. Pitam se, kako na to gledaju Vaši glasači, koje navodno od mene branite.

Takođe, moram Vas podsjetiti da ste se, dok je Parlament bojkotovala opozicija u prethodnom skupštinskom sazivu čiji ste bili dio, upravo Vi i Vaša koalicija prvi vratili u Parlament kod DPS-a, onaj Parlament koji ste, sjetićete se, nazivali „Sinđinim Parlamentom“. Sada, kada ste dio vlasti, počinjete bojkot Parlamenta u trenutku kada Parlament bojkotuje i DPS.


Spočitavate mi ustupljeno prvo mjesto na izbornoj listi „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“, kažete da me nije imenovao narod, te da ste mi Vi, kako kažete na molbu crkve, ustupili Vaše mjesto na čelu liste.

Gospodine Mandiću, hvala Vam na tome, ali vi ODLIČNO znate, kao što znam i ja, da vam nije bilo crkve, da nam svima zajedno nije bilo mudre, pomiriteljske i veličanstvene uloge crkve, ne bi nam svima zajedno pomoglo ni to što ste se povukli na posljednje, osamdeset prvo mjesto.

Gospodine Mandiću, ja svoju riječ držim. I kad je u pitanju materijalno, prodaja Majbaha, za šta je procedura uveliko u toku, i kada je u pitanju duhovno, Temeljni ugovor, koji ću, naravno, potpisati.

Gospodine Mandiću, molim Vas, samo mi Vi ne govorite o crkvi. Vi, čiji se koalicioni partner, sjetićete se, pod Ostrogom ostvrio čak i na blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija. Samo mi Vi ne govorite o crkvi, Vi, koji ste sa skoro dva sata zakašnjenja došli u Hram Hristovog vaskrsenja, na opjelo koje je blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju služio blaženopočivši Patrijarh Irinej, jer ste imali preča posla na samo par kilometara odatle.


Gospodine Mandiću, Vi opet pravite štetu srbskom narodu u Crnoj Gori, koga, iako smo preuzeli vlast, ponovo gurate u opoziciju, a danas, čujem i u proteste. Nije srbski narod Vaša prćija, gospodine Mandiću i neću Vam dozvoliti da srbski narod koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno- političke opozicije, opet gurate u isti proces. To je nekada radio DPS, a sada to želite i vi i DPS. Neću to dopustiti.

Neću dopustiti da žrtve koristite u političke svrhe, prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i budućnost svih nas.

Gospodine Mandiću, nisam savršen, kao što ni ovaj naš zajednički proces ne može biti savršen nakon tri decenije apsolutne nesavršenosti, ali jedno znam: daću sve od sebe da Crna Gora postane država u kojoj su ovakve političke igrice, politikanski bojkoti i dnevnopolitičke ucjene prošlost, a u kojoj ćemo svi zajedno, uz napore svih nas, govoriti o dugoročnim vizijama, razvoju, prosperitetu i pomirenju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Humanitarno udruženje 'Roditeljstvo plus' i JU Narodni univerzitet iz Vranja organizovalo je Humanitarnu radionicu dekupaža.  


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika, Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, te jedan zaključak.

Udeo kineske valute u trgovini između Rusije i Kine se povećao, jer zemlje pojačavaju napore da se odmaknu od američkog dolara kao odgovor na sankcionu politiku Vašingtona, izjavio je...


S obzirom na to da su diplomatski odnosi između Moskve i Brisela na istorijski niskoj tački, Evropska unija bi trebalo da traži nove načine za angažovanje sa Rusijom, te...

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da Zapad, sa svojim postepenim sankcijama protiv zemlje, "opipava bolne tačke", te da je njihova svrha da ostave ljude bez penzija i plata. ...


Komandant britanskog vazduhoplovstva Majkl Vigston smatra da su kosmičke aktivnosti Rusije i Kine "opasne". Prema njegovim rečima, Moskva i Peking redovno postavljaju satelite u orbite


Ostale novosti iz rubrike »