BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: NATO zaboravio šta je tvrđava Brestovska tvrđava

Lukašenko: NATO zaboravio šta je tvrđava Brestovska tvrđava
30.07.2021. god.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da Zapad, sa svojim postepenim sankcijama protiv zemlje, "opipava bolne tačke", te da je njihova svrha da ostave ljude bez penzija i plata.


"Još nismo naišli na takvu skalu restriktivnih mjera, iako ne dramatizujemo. Da, Zapad razume pogrešnu taktiku sankcija. Zbog toga uvodi sankcije u fazama - u paketima. Čini se da pipaju naše bolne tačke. Pre svega, pogodili su izvozne sektore beloruske privrede: petrohemiju, mašinstvo i druge. Ali glavni cilj je ostaviti ljude bez penzija, plata, naknada, obrazovanja, medicinskih usluga i izazvati nezadovoljstvo kod Belorusa“, rekao je Lukašenko, prenosi državna agencija Belta.

Lukašenko je rekao da su događaji u zemlji nakon izbora 2020. godine posledica koordinisane politike Zapada, te da će se pokušaji podrivanja društva nastaviti se u svim "taktičkim pravcima".

"Želim da shvatite. Sve kroz šta smo prošli nisu spontani napadi, već dosljedna i koordinisana politika Zapada. Pokušaji da se potkopa društvo, dezorijentacija ljudi se nastavlja i nastaviće se u svim taktičkim pravcima."

Ofanzivna vojna infrastruktura NATO-a se metodički gradi duž granica Belorusije, a to je zbog činjenice što je zemlja upala u „epicentar civilizacijske konfrontacije“ Zapada i Istoka, dodao je Lukašenko.

"Naša zemlja, koja je veza između Zapada i Istoka, pala je u epicentar civilizacijske konfrontacije. Ne preterujemo, već konstatujemo činjenicu - ofanzivna vojna infrastruktura NATO-a sistematski se gradi duž naših granica", rekao je beloruski lider.

Prema njegovim rečima, pored multinacionalnih snaga raspoređenih u istočnoj Evropi, u Poljskoj se kod Belorusije formira nova formacija - 18. Mehanizovana divizija, koja će biti naoružana američkim tenkovima "Abrams" najsavremenije konfiguracije. Štaviše, kako je istakao Lukašenko, dva bataljona će biti bukvalno 20 kilometara od Bresta.

"Kao što vidite, ništa se ne menja. Početak Velikog otadžbinskog rata ih ništa nije naučio. Zaboravili su šta je Brestovska tvrđava", rekao je šef države.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Press-služba prezidenta Respubliki Belarusь/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sve je više stranaka i političkih objava na društvenim mrežama.


CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:

Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim


Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »