BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Boško Antić: Ovo su inicijatori događaja na Kosovu i Metohiji

Boško Antić: Ovo su inicijatori događaja na Kosovu i Metohiji
16.10.2021. god.

Po ko zna koji put Šiptari su upali na severni deo naše južne pokrajine, naoružani do zuba. Ovoga puta prolivena je i srbska krv. NATO i KFOR su ostali indiferentni prema ovim akcijama. 


Jasno je da oni postupaju uz saglasnost svojih sponzora, onih koji su predvodili NATO snage u agrsiji na SFR Jugoslaviju 1999. godine, o čemu jasno govore reakcije aktera ovih događaja na području bivše SFR Jugoslavije:

*  NATO opravdava brutalni upad do zuba naoružanih specijalaca kosovske policije na sever Kosova i Metohije borbom protiv krijumčara kruni se pred ključnim argumentom: protiv švercera se ne ide sa dugim cevima i otvaranjem vatre bojevom municijom na goloruki narod.

* IZVESTILAC Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon podržavala je akciju u kojoj je Srbin ranjen metkom u leđa i kritikovala izjavu evropskog šefa diplomatije Đozepa Borelja koji je pozvao da se hitno obustavi nasilje na KiM. Ona, međutim, nije objasnila informacije koje su se pojavile u javnosti da je povezana sa simpatizerima fašističkih grupacija.

* Dolazak britanske elitne jedinice Gurke na Kosovo i Metohiju zabrinula je mnoge, a nakon incidenata koji su u sredu tresli Severnu Mitrovicu i Zvečan kada su specijalne jedinice lažne države napale goloruki srbski narod, sve je jasnije da njihov dolazak nije bio slučajan.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Kurti dobio podršku jedne zemlje koja nije članica Evropske unije, a ako je suditi po mišljenju stručnjaka za bezbednost, definitivno je reč o Velikoj Britaniji, čime se objašnjava dolazak britanskog kraljevskog bataljona, koji je poznat po nasilnom pristupu.


 Ambasada Velike Britanije u Prištini saopštila je da podržava vladu privremenih prištinskih institucija u „očuvanju vladavine prava na celom Kosovu”.

* Sjedinjene Američke Države pozvale su na smirivanje situacije u odgovoru koji je potparol Stejt Departmenta dao za Radio Slobodna Eveopa.

„Nastavićemo raditi sa partnerimia iz Evropske unije i NATO saveza kako bismo pomogli svim stranama da održe napredak u normalizaciji odnosa i smeanjenje tenzija“.


Ovo je već šabloniziran komentar na sve zločine nad Srbima

* Koordinator francuske misije pri UN Šera Gasri pozdravila je mirno rešenje krize koja je izbila na Kosovu i Metohiji.

Pozdravila je i „borbu protv kriminala koju su preduzele vlasti u Prištini“ (napad dugim cevima na srpske civile, prodavn ice i apoteke).

Nekoliko ovih primera jasno pokazuju šta se događa u našoj južnoj pokrajini. Jasno je da je Kurti izvršilac planova svojih zapadnih sponzora, da  se ništa ne događa bez njihovog znanja i saglasnosti. 

Boško Antić
kontraadmiral u penziji
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / twitter.com/SlobaRadanovic/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je podržalo Rusiju u osudi tzv. „Samita za demokratiju“ koji će se održati sledećeg meseca, kojeg organizuju SAD, kritikujući to kao izobličenje vrednosti za koje...


Ukazom Federalne agencije za pitanja Zajednice Nezavisnih Država, sunarodnika u rasejanju i međunarodnu društvenu saradnju (Rossotrudničestvo) od 20. novembra 2021. godine, predsednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja odlik

Sjedinjene Američke Države, koje tvrde da se priprema „ruska invazija“ na Ukrajinu, imaju za cilj da ponovo potpale sukob u Donbasu sa novom snagom. U tom kontekstu, Rusija treba...


Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju 2022. godine, a datum će biti dogovoren diplomatskim kanalima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić očekuje da će sljedeće godine sigurno biti organizovan popis stanovništva. Odgovarajući na pitanje poslanika Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića tokom Premijersko


Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin smatra da Kijev ne odustaje od nade da će konflikt u Donbasu rešiti vojnim putem i obećao da DNR to neće dozvoliti. „Donbas je...


Ostale novosti iz rubrike »