eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Moskva: „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten, više ništa neće ugroziti završetak tog projekta

Moskva:  „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten, više ništa neće ugroziti završetak tog projekta
23.07.2021. god.

Gasovod „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten. Više ništa neće ugroziti završetak tog projekta budući da je sve u skladu sa međunarodnim normama i odgovara svim kriterijuma ekologije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


„Uprkos pokušajima da se politizuje ceo projekat i da se osujeti njegova realizacija, što je u interesu Zapada, a pre svega SAD, gasovod će uskoro biti pušten“, rekla je Zaharova.

Ona je ocenila da i pored toga što je projekat u skladu sa svim normama međunarodnog prava, gasovod ispunjava sve kriterijume „zelene klimatske karte“ EU.

„Ma koliko čudne bile odluke koje EU donosi i to pod pritiskom SAD, kao što je to bio slučaj nakon nedavnih američko-nemačkih pregovora, one nikako više ne mogu da promene objektivnu realnost da će projekat biti završen“, naglasila je Zaharova.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Gasprom/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija bi trebalo što pre da poveća isporuke gasa evropskim zemljama preko Ukrajine, pošto Evropa nema dovoljno sopstvenih rezervi za zimu, saopštio je Amos Hohštajn, viši savetnik Stejt departmenta...


Evropske cene gasa juče su premašile 900 dolara za 1.000 kubnih metara, nakon izveštaja o odluci "Gasproma" da ne rezerviše dodatne kapacitete za tranzit gasa preko ukrajinske teritorije.

Kina planira "postojano i razborito" da promoviše internacionalizaciju svoje valute, juana, objavila je Narodna banka Kine, obećavajući da će pojačati nadzor prekograničnih tokova kapitala i sprečiti sistemske rizike.


Kompanija NIS upoznaće posetioce ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu sa benefitima koje nudi NIS Agro program, kao i sa bogatim spektrom proizvoda i usluga koje su dostupne...

Rusija raspolaže najvećim rezervama gasa na svetu, izjavio jje predsednik uprave „Gasproma“ Aleksej Miler. „Nećemo imati problema sa rezervama u narednih sto


Uloga dolara na ruskom i globalnom tržištu i dalje je značajna, ali će interesovanje za njega postepeno opadati u korist drugih valuta, posebno evra, prognozira guverner Centralne banke Rusije. ...


Ostale novosti iz rubrike »