BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Odgovor će sigurno uslediti na neprijateljske korake EU

Lavrov: Odgovor će sigurno uslediti na neprijateljske korake EU
31.05.2021. god.

U Evropi se podižu linije razdvajanja, poput rovova na frontu, u odnosima sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


"Situacija (u odnosima između Rusije i Evropske unije) ostaje veoma alarmantna. Naš zajednički evropski kontinent proživljava neviđenu krizu poverenja. U Evropi se ponovo podižu linije razdvajanja, krećući se prema istoku i produbljujući poput rovova na frontu,“, rekao je ministar na konferenciji posvećenoj odnosima Rusije i EU.

Dodao je da Moskva neće ostaviti bez odgovora neprijateljske korake koje je Evropska unija pripremila protiv Rusije.

"Moderna stvarnost je, naravno, nespojiva sa logikom hegemonizma i dominacije, sa pokušajima ponovnog stvaranja sanitarnih koridora i gvozdenih zavesa. Ponavljam, znamo da u Evropi ima mnogo onih koji su svesni kontraproduktivnosti konfrontacionog kursa prema našoj zemlji i nadamo se da će na kraju prevladati zdrav razum i da ćemo moći da započnemo sa razvojem novog uravnoteženog modela odnosa zasnovanog na principima međunarodnog prava“, rekao je Lavrov, prenose RIA Novosti.


"Rusija je uvek otvorena za takve jednake, i još jednom ističem, iskrenu interakciju. To ne znači da ćemo ostaviti nove neprijateljske korake, pokušaje govora sa pozicije sile, mešanje u unutrašnje stvari bez reakcije. Takvi koraci se spremaju, oni već otvoreno razgovaraju o tome. Ali odgovor će sigurno uslediti", naglasio je on.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.


Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni

Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Sveobuhvatni bilateralni strateški dijalog o kojem su se na sastanku u Ženevi dogovorili predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Džo Bajden, može pomoći u prevazilaženju opasne...

Rusija i Kina će održaćti sredinom avgusta zajedničke vežbe "Interakcija - 2021" na kojima će učestvovati oko 10 hiljada ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „Jedinice


Moskva očekuje da će novo vojno rukovodstvo Ukrajine odustati od avantura i provokacija u Donbasu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič. Ukrajinski pred


Ostale novosti iz rubrike »