BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rjabkov: Isporuke gasa „Severnim tokom 2“ će krenuti bez obzira na dalje postupke SAD-a

Rjabkov: Isporuke gasa „Severnim tokom 2“ će krenuti bez obzira na dalje postupke SAD-a
09.06.2021. god.

Rusija ne pridaje previše značaja izjavama zvaničnog Vašingtona da bi odluka o odustajanju od sankcija operatoru „Severnog toka 2“ mogla biti opozvana. Isporuke gasa će ovim gasovodom krenuti bez obzira na dalje postupke Amerike, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Nismo obratili pažnju ni na najave da će Amerika popustiti po pitanju sankcija, samim tim ne pridajemo važnosti ni ovakvim izjavama. Mi ćemo uspeti da završimo izgradnju gasovoda, sankcije nam možda jesu zasmetale, ali nisu uništile projekat“, ocenio je on.

„Nezavisno od toga kakvi će biti naredni koraci Amerike, uskoro će krenuti isporuke gasa u korist jačanja energetske bezbednosti onih zemalja koje će taj gas dobijati“, naglasio je Rjabkov.

Rjabkov je dodao i da na predstojećim pregovorima predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina neće biti podignuto pitanje sankcija prema tom gasovodu – ruska politika u tom pravcu se neće menjati nezavisno od mišljenja Vašingtona.

„Nećemo razgovarati ni o kakvim uslovima, kriterijumima ili eventualnom popuštanju sankcija. Proći će vreme i, siguran sam, Amerika će shvatiti koliko je štetna, besmislena i beskorisna ta politika sankcija koju sprovodi ne samo po pitanju Rusije, već i drugih zemalja širom sveta“, dodao je Rjabkov.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Golenkov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.


Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni

Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Sveobuhvatni bilateralni strateški dijalog o kojem su se na sastanku u Ženevi dogovorili predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimir Putin i Džo Bajden, može pomoći u prevazilaženju opasne...

Rusija i Kina će održaćti sredinom avgusta zajedničke vežbe "Interakcija - 2021" na kojima će učestvovati oko 10 hiljada ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „Jedinice


Moskva očekuje da će novo vojno rukovodstvo Ukrajine odustati od avantura i provokacija u Donbasu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič. Ukrajinski pred


Ostale novosti iz rubrike »