BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Moramo imati garancije da američki raketni sistemi neće biti raspoređeni u Japanu blizu ruskih granica

Putin: Moramo imati garancije da američki raketni sistemi neće biti raspoređeni u Japanu blizu ruskih granica
03.09.2021. god.

U situaciji sa mirovnim ugovorom sa Japanom potrebno je uzeti u obzir postojeće realnosti, te imati garancije da američki raketni sistemi neće biti raspoređeni u blizini ruskih granica, rekao je predsednik Vladimir Putin.


„Moramo uzeti u obzir postojeće realnosti, a jedna od njih je da kada govorimo o mirovnom sporazumu, moramo osigurati mirnu budućnost, što znači da nam mora biti zagarantovana zaštita od iznenađenja povezanih sa mogućim raspoređivanjem američkih oružanih snaga i posebno raketnih sistema u blizini naših granica", rekao je on.

Rusija i Japan su zainteresovani za potpunu normalizaciju odnosa, rekao je predsednik.

"I Rusija i Japan su zainteresovani za potpunu, apsolutnu normalizaciju naših odnosa, mislim na naš obostrani strateški interes za razvoj saradnje. Uvek smo govorili da je potrebno poštovati rezultate Drugog svetskog rata zapisane u međunarodnim dokumentima. Nikada nismo odbili dijalog. Prema mirovnom sporazumu, dogovorili smo se sa bivšim premijerom da smo spremni da gradimo ovaj posao na osnovu poznatih dokumenata iz 1950-ih. Naši japanski partneri su stalno menjali svoj stav", rekao je Putin.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Evgeniй Paulin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odluka Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom oružju iz doba Hladnog rata mogla bi da dovede do eskalacije tenzija i sukoba između svetskih sila u istočnoj Aziji,...


Rusija poziva susede Avganistana da spreče vojno prisustvo snaga SAD i NATO na svojoj teritoriji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Pozivamo suse

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine prikazao je prvu borbenu upotrebu bespilotne letelice „Bajraktar“ turske proizvodnje u Donbasu, a snimak je objavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici Generalštaba.


Raspirivanje antiruske histerije iz Kijeva je od koristi za NATO, koji predvodi vojni „razvoj“ Ukrajine, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući antiruske izjave iz Kijeva.


Manje od tri nedelje nakon što je NATO odlučio da protera osam izaslanika Moskve iz sedišta vojnog bloka u Briselu, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kritikovao je trenutne...


Ostale novosti iz rubrike »