BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: NATO sahranio ideju o konsultacijama sa Rusijom

Lavrov: NATO sahranio ideju o konsultacijama sa Rusijom
19.10.2021. god.

Severnoatlantska alijansa je "sahranila" ideju o konsultacijama sa Rusijom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


„Već sam rekao kako je sve počelo i kako su same članice NATO-a jednostavno sahranile glavno pravilo koje je u osnovi stvaranja Saveta Rusija-NATO, odnosno potrebu hitnog savetovanja u kriznim situacijama, a što se, generalno, nastavlja“, rekao je Lavrov novinarima, prenose RIA Novosti.


Lavrov je naglasio da je suspenzija NATO misije u Moskvi iznuđena odmazda "na tri koraka od strane NATO-a". Ministar je dodao da nema potrebe tražiti logiku u postupcima NATO-a.

Lavrov je dodao da između Rusije i sedišta NATO-a već duže vreme nema razmene informacija, dok je Moskva bila spremna za pregovore sa alijansom, ali da NATO ignoriše rusku stranu.

„U principu, već duže vreme nema čak ni razmene informacija sa sedištem Severnoatlantske alijanse“, rekao je Lavrov novinarima.

Juče je Lavrov saopštio odgovor Rusije na proterivanje ruskih diplomata pri predstavništvu u NATO-u.

Pored misije vojne komunikacije sa NATO-om, u Moskvi se gasi i njegov biro za informacije. Stalna misija Rusije pri NATO-u takođe će prestati sa radom od 1. novembra ili nešto kasnije. Za kontakte sa Rusijom, NATO sada mora da kontaktira ruskog ambasadora u Belgiji.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / MID RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Stručnjnjaci Vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije tokom posete Srbiji održali su časove sa oficirima Vojske Srbije, posebno razmenivši svoja iskustva u borbi protiv militanata, navodi se na...

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev sastao se u Moskvi sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i razgovarao o razvoju bezbednosne saradnje, saopštila je pres-služba Saveta bezbednosti RF....


Širenje NATO-a dalje na istok je crvena linija za Moskvu, a moguće pridruživanje Ukrajine bloku koji predvode SAD je jednostavno neprihvatljivo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu intervenciju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, u kojoj bi moglo da bude uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je u ukrajinski...


Pogoršanje diplomatskog sukoba u Evropi jedno je od ključnih pitanja o kojima će se razgovarati tokom razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, navodi...


Ostale novosti iz rubrike »