BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Švidkoj: Forum slovenskih kultura ove godine u Srbiji – Bratstvo

Švidkoj: Forum slovenskih kultura ove godine u Srbiji – Bratstvo
13.03.2024. god.
Specijalni predstavnik Predsednika Rusije za međunarodnu kulturnu saradnju Mihail Švidkoj izjavio je da će 20. jubilarni Forum slovenskih kultura ove godine biti održan u Srbiji.


„Taj Forum je svojevremeno osnovan odlukom rukovodstva Slovenije i Rusije. Jubilarni sastanak će biti održan u Srbiji, jer je ona najprihvatljivija za sve zemlje učesnice“ – precizirao je on.

U rad Foruma slovenskih kultura, međunarodne nevladine organizacije, čije je stalno sedište u Ljubljani, uključeno je 13 zemalja sa 300 miliona stanovnika: Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina, Hrvatska, Crna Gora i Češka.

Švidkoj je takođe istakao da u ovom času, od evropskih zemalja, spremnost na državnom nivou za kulturnu saradnju sa Rusijom iskazuju Mađarska, Slovačka, Srbija i Republika Srbska.

On se novinarima obratio juče u Beču, gde je u Ruskom domu razgovarao sa sunarodnicima i austrijskim kulturnim poslenicima. Posle Beča, Švidkoj putuje u Bratislavu.


Izvor:
 srbratstvo.ru



  • Izvor
  • Tanjug
  • © RIA Novosti / Evgeniя Novoženina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Milan Bojić: Kao što se vidi iz mog prethodnog teksta, prvi dan na Regi


Juče se navršilo četiri godine od kada nas je napustio jedan od najvećih savremenih ruskih pisaca Eduard Venijaminovič Savenko, poznat kao Limonov.

U organizaciji 'Kulturno-obrazovnog centra' u Vranju, u maloj sali Pozorišta 'Bora Stanković' biće održano književno veče, na kome će se čitati odlomci iz rukopisa 'Razgovori sa majkom' književnice Branke...


Predstavljanje knjige „Sveti Grgur, ostrvo užasa“ biće održano u Ruskom domu, u petak, 1. marta, sa početkom u 18.00 časova


Ostale novosti iz rubrike »