BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, to je to

Putin: Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, to je to
29.08.2020. god.

Rusija priznaje legitimitet predsedničkih izbora u Belorusiji, rekao je predsednik Vladimir Putin.


"Beloruske vlasti pozvale su OEBS da učestvuje u kontroli izbora. Zašto nisu došli? To nas odmah navodi na pomisao da je, zapravo, stav o rezultatima ovih izbora već pripremljen. Stoga neko može sumnjati u rezultate , ali ja, imam sve razloge da sumnjam da su oni koji sumnjaju nisi bili apsolutno iskreni“, rekao je Putin u intervjuu na TV kanalu Rusija 1, prenose RIA Novosti.


"Stoga, smatramo da su izbore važećim. Mi smo odmah to učinili, prepoznali njihov legitimitet. I kao što znate, čestitao sam Aleksandru Lukašenku na pobedi na ovim izborima. To je to.", dodao je ruski predsednik.


Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio zapadne zemlje za direktno mešanje u situaciju u zemlji, a takođe je osudio pokušaje da se beloruske vlasti „uvuku“ u pregovore sa OEBS-om o trenutnoj situaciji. S druge strane, EU je u potpunosti podržala predloge OEBS-a za dijalog u Belorusiji i saopštila da je spremna da pruži podršku u njegovom napredovanju.


Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući predloge za posredovanje OEBS-a u Belorusiji, podsetio je kako su se posredovanja Zapada u Ukrajini završila 2014. godine, kada je „postignut sporazum koji su potpisali ministri spoljnih poslova Nemačke, Poljske i Francuske, "a narednog jutra opozicija je odlučila drugo".


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Viktor Toločko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američke vlasti predale su ruskoj ambasadi spisak od 24 diplomate koji moraju napustiti zemlju do 3. septembra zbog isteka viza, rekao je ruski ambasador Anatolij Antonov za


Novoimenovani "visoki predstavnik" u BiH Kristijan Šmit, kojeg ne priznaje Republika Srbska, jer nije formalno izabran, uputio je videoporuku građanima državne zajednice Republike Srpske i Federacije BiH.


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da su on i Vlada spremni da već danas potpišu Temeljni ugovor sa Srbskom pravoslavnom crkvom.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus testirano 9.275 osoba, pri čemu je 386 nalaza bilo pozitivno.


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, odgovarajući na pitanja jedne od njegovih pratilaca, kazao je da je i dalje istog stava da je usvojena Rezolucija o Srebrenici nepotrebna. “Poštovana, oglasio sam...


Ostale novosti iz rubrike »