BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Patrušev: Gde su SAD, a gde je Crno more?

Patrušev: Gde su SAD, a gde je Crno more?
15.04.2021. god.


Rusija je u uslovima rasta aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a u blizini svojih granica na Crnom moru prinuđena da preduzima mere kako bi osigurala sopstvenu bezbednost, ali je zainteresovana za političko rešavanje situacije, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.


„Primećuje se povećana vojna aktivnost bloka NATO-a, a posebno Sjedinjenih Američkih Država, u neposrednoj blizini ruskih granica u Crnomorskom regionu“, rekao je Patrušev govoreći u Sevastopolju na sastanku o obezbeđivanju nacionalne bezbednosti na Krimu.

„Postavlja se pitanje, gde su Sjedinjene Američke Države, a gde Crno more? I koje nacionalne interese oni ovde imaju, ako mnogi Amerikanci nemaju pojma gde se ovo more nalazi?“, dodao je sekretar Saveta bezbednosti.

U tim uslovima Rusija je „prinuđena da preduzima mere kako bi osigurala bezbednost svoje teritorije“, ali je istovremeno „zainteresovana za vođenje razgovora o političkom rešavanju situacije“, naglasio je Patrušev.

„Međutim, SAD, Engleska i niz drugih zemalja optužuju Rusiju da premešta trupe preko svoje teritorije, zapravo, ignorišući naše suvereno pravo da osiguravamo sopstvenu bezbednost“, zaključio je on.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Vladimir Putin i Džo Bajden će na sutrašnjem dugoočekivanom sastanu u Ženevi razgovarati o širokom spektru tema, uključujući koronavirus, rat u Donbasu i borbu protiv sajber kriminala, saopštio ...


Ministarstvo spoljnih poslova Irana je saopštilo da je konačno postiglo dogovor sa SAD-om, što znači da će biti ukinute sve sankcije nametnute industrijskim sektorima zemlje, uključujući i energetiku.

Dok su evropske sile stale na stranu Juga u Američkom građanskom ratu, ruski car Aleksandar II je 1863. godine poslao dve eskadrile ruske mornarice u San Francisko i Njujork,...


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je izjava američkog predsjednika Džoa Bajdena da je član 5. osnivačkog sporazuma NATO alijanse "sveta obaveza". "Veliki povratak prijatelja, partnera i ...

Države NATO-a nameravaju i dalje da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, saopštio je američki lider Džo Bjaden na konferenciji za štampu u Briselu, nakon završetka samita NATO-a.


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima kolegijuma prisustvovali su komemorativnoj akademiji koja je povodom obeležavanja 22. godišnjice...


Ostale novosti iz rubrike »