BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Krivokapić: Ako mislite da će ova vlada hapsiti sveštenike, pogriješili ste

Krivokapić: Ako mislite da će ova vlada hapsiti sveštenike, pogriješili ste
06.05.2021. god.

Na konferenciji za medije, održanoj nakon 23. sjednice Vlade Crne Gore, premijer Zdravko Krivokapić odgovarao je na pitanja medija vezano za borbu sa koronom, vakcinaciju, turističku sezonu…

Na pitanje novinara da prokomentariše „masovno kršenje mjera“ u hramovima širom Crne Gore tokom vaskršnjih praznika, premijer Krivokapić je postavio pitanje i predstavnicima medija – da li može iko da aktivnosti, koje su duhovnog karaktera, svede samo na mjere.

„Znate da se bliži još jedan datum, i da u Nikšiću nikakve mjere neće moći da spriječe okupljanje i litije. Ja znam da niko od sveštenstva neće pozivati na litije, ali zar nije obaveza crkvenog velikodostojnika da bude sa svojom pastvom. Zato smo odlučili i da zajedno sa policijom i vojskom pokušamo maksimalno da doprinesemo poštovanju mjera.

Ako mislite da će ova vlada hapsiti sveštenike, pogriješili ste. Sveštenici su krivi taman koliko vi i ja… Neke stvari su u, ipak, domenu metafizike i ne mogu se objasniti zemaljskom pričom.

Vi mene svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet. To nije tačno. To što su nas tako učili 50 godina ili 70, to je jedna priča. Ali ako ne postoji duhovni svijet onda vam je najbolje da svi budemo apsolutno slobodni i da se ne ponašamo ovako kao što se ponašamo.

Pročitajte Bibliju, pa ćete vidjeti da postoji i neka viša sila… Materijalno nije osnov života… Ima li nekoga, bez obzira na vjeru i naciju, a da od Svetog Vasilija nije dobio što je tražio, ako je prišao sa vjerom, čistog srca. Ja znam mnogo primjera koje svjedoče da Sveti Vasilije i danas čudotvori.“, rekao je Krivokapić.

IN4S


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Gasprom“ je spreman da plati 683 miliona evra za tranzit „plavog goriva“ preko teritorije Bugarske lokalnim krakom gasovoda „Turski tok“ tokom naredne dve godine: od 1. jula 2021. do...


Svaka partija u Crnoj Gori ima svoje interese, a mi se kao Crkva u to nećemo miješati, kazao je danas mitropolit Joanikije na osveštanju crkve u selu Glavaca, u...

Najstarija ulica u Moskvi, luster, pretopljen od crkvenog srebra koje su ukrali Francuzi, vekovima nedostupne drevne freske. Upoznajte se sa neobičnim pojedinostima skrivenim od očiju znatiželjnih posetilaca.


Aerodrom u Kandaharu, drugi po veličini grad u Avganistanu, bio je meta raketnog napadoma, primoravši otkazivanje svih letova, dok Talibani pokušavaju da povrate svoje nekadašnje uporište.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin upozorio je na provokacije pripremljene spolja tokom parlamentarnih izbora u Rusiji u septembru 2021. godine i predsedničkih izbora 2024. godine. "Naši protivni


Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »