BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Blinken čestitao Dan Rusije

Blinken čestitao Dan Rusije
12.06.2021. god.

Američki državni sekretar Entoni Blinken uputio je čestitke povodom Dana Rusije.   

„U ime američke vlade čestitam građanima Rusije. Ovaj praznik označava značajan korak koji je Rusija učinila 12. juna 1991. godine, kada je održala svoje prve slobodne, otvorene i poštene izbore i usvojila Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije“, izjavio je Blinken, navodi se na sajtu Stejt departmenta.

On je dodao da će iskoristiti priliku da ponovo potvrdi „posvećenost Sjedinjenih Američkih Država konstruktivnoj saradnji sa vladom Ruske Federacije u interesu promovisanja stabilnijih i predvidljivijih bilateralnih odnosa“.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države posvećene su podršci ruskom narodu i njihovoj „želji da sarađuje sa međunarodnom zajednicom i mirno sarađuje na pitanjima koja izazivaju globalnu zabrinutost“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: ne.usembassy.gov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sve je više stranaka i političkih objava na društvenim mrežama.


CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:

Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim


Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »