BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Na snagu stupile američke sankcije prema ruskom državnom dugu

RT: Na snagu stupile američke sankcije prema ruskom državnom dugu
14.06.2021. god.

Zabrana kupovine ruskog državnog duga od strane američkih investitora koju je Vašington uveo ranije ove godine stupila je na snagu danas.


U aprilu je američki predsednik Džo Bajden potpisao izvršnu naredbu kojom se odobrava nametanje dodatnih ograničenja. Ovaj potez nagovestio je dalje širenje postojeće politike sankcija Vašingtona prema Moskvi, koja za cilj ima uklanjanje Rusije sa globalnih finansijskih tržišta.


Nova ograničenja zabranjuju američkim investitorima direktno sticanje ruskih dužničkih obaveza koje bi Centralna banka Rusije, Nacionalni fond za bogatstvo ili Ministarstvo finansija izdavali od 14. juna.

Zabrana trenutno ne pokriva sekundarno tržište u sektoru bezbednosti, omogućavajući američkim investicionim bankama i korporativnim investitorima da kupuju obaveze koje je izdala ruska vlada preko finansijskih posrednika. Štaviše, najnovija direktiva ne primorava američke investitore da prodaju hartije od vrednosti koje već poseduju.

Međutim, Bela kuća ne isključuje dalja ograničenja koja bi mogla uticati i na sekundarno tržište bezbednosti.

Promet obveznica američkim investitorima biće zabranjen 16. juna, jer Ministarstvo finansija Rusije tradicionalno sprovodi postupak sredom.

Kako je ekonomija postepeno počela da se izvlači iz stagniranja povezane sa pandemijom, Ministarstvo finansija Rusije odobrilo je novo izdavanje obveznica u kojima dominira rublja u vrednosti od 500 milijardi rubalja (6,8 milijardi dolara) sa dospećem u martu 2029., julu 2031. i maju 2041. godine.

Izvor: RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Reuters / Lucas Jackson / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sve je više stranaka i političkih objava na društvenim mrežama.


CIK Ruske Federacije je saopštio broj poslaničkih mesta u novom sazivu Državne dume na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Novi saziv će izgledati na sledeći način:

Amerika je okončala eru beskrajnih ratova, rekao je predsednik SAD Džo Bajden na 76. zasedanju Generalne skupštine UN. "Završili smo 20 godina sukoba u Avganistanu i ulazim


Rusija je u potpunosti prevazišla ekonomski pad izazvan pandemijom koronavirusa, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vlade i rukovodstvom Centralne banke. "Upr

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u...Ostale novosti iz rubrike »