BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Bajden: Potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine

Bajden: Potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine
15.06.2021. god.

Države NATO-a nameravaju i dalje da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, saopštio je američki lider Džo Bjaden na konferenciji za štampu u Briselu, nakon završetka samita NATO-a.

"Kao saveznici, potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekao je Bajden.

On je dodao da Ukrajina treba da "ubedi" Severnoatlantsku alijansu da "zaslužuje članstvo u njoj, da preduzme sve potrebne korake, uključujući iskorenjivanje korupcije".

Na pitanje, da li je Vašington spreman da podrži davanje Kijevu akcionog plana za dobijanje članstva u NATO, američki lider je odgovorio: "Zavisi od toga da li oni ispunjavaju kriterijume".

"Oni još uvek treba da se izbore sa korupcijom. Potrebno je da ispunjavaju različite kriterijume da bi dobili akcioni plan", rekao je Bajden.

Prema rečima Bajdena, situacija u Donbasu ne isključuje mogućnost stupanja Ukrajine u Alijansu.


  • Izvor
  • Tanjug
  • Džo Bajden i Jens stoltenberg, foto: nato.int/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Bosanski rat 1992-1995 postao je eklatantan slučaj falsifikovanja istorije i pripisivanja krivice za međunacionalne sukobe na jedan narod - Srbe


Donbas se mnogo više približio Rusiji, izjavio je u predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin na skupu pristalica Jedinstvene Rusije u Donjecku. "Svi smo sanjali d

Lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o stvaranju jedinstvenog carinskog prostora i razvoju ekonomske integracije, prenosi RIA Novosti.


Evropska unija je uništila odnose sa Rusijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom

Prvi put sam na festival fantazije u Donjecku stigla sasvim slučajno. Moj učitelj nije mogao doći, a ja sam pisala Aleksandru Igoreviču Kofmanu, iznenada čuvši: "Dođi."


Ruska kosmička nosač-raketa "Sojuz" sa 34 satelita u vlasništvu britanske kompanije "OneWeb" uspešno je lansirana sa kosmodroma Bajkonur. Sateliti su namenjeni da pomognu u proširenju globalne pokrivenosti internet


Ostale novosti iz rubrike »