BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Rusija će razviti novu verziju Su-57

Rusija će razviti novu verziju Su-57
16.06.2021. god.

Ministarstvo odbrane i kompanija "Suhoj" planiraju da razviju verziju lovca Su-57 sa dva sedišta za izvoz, rekao je zamenik premijera Jurij Borisov tokom radnog putovanja u Primorski kraj.

Prema njegovim rečima, takva modifikacija će proširiti potražnju u inostranstvu.

"Za ovu mašinu postoji interesovanje i po mom mišljenju, ona će rasti iz godine u godinu, kako se naša ruska vojska bude zasićivala ovim modelom. Strani kupci prvo gledaju kako se ova ili ona vrsta oružja ponaša u ruskoj vojsci", dodao je Borisov.


Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) ruski je višenamenski lovac pete generacije dizajniran da uništava sve vrste vazdušnih, kopnenih i morskih ciljeva. Prvi let je izveo 2010. godine.


Avion se smatra izuzetno upravljivim i poseduje najnoviju avionsku elektroniku sa veoma slabom vidljivosti (stelt tehnologija).

Na forumu "Vojska 2019" potpisan je ugovor o snabdevanju 76 lovaca Vazduhoplovnim snagama Rusije. Prvi serijski avion za ruski vojsku isporučen je prošle godine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Andreй Kataev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vraćanje snaga bezbednosti Republike Srbije na granične prelaze, odnosno na granice Srbije, zatim čuvanje srbskih enklava i svetinja pod okriljem naših snaga bezbednosti i vojnika


Nije pravo vreme za početak pregovora o okončanju Korejskog rata 1950-1953, jer Vašington mora prvo da odustane od svoje neprijateljske politike prema Pjongjangu, rekao je Ri Tae Song, zamenik...

Ove godine će se muzički festival Emira Kusturice i „Gasprom njefta“ održati u onlajn formatu, 28. septembra!


Margarita Simonjan, glavni urednik RT-a, prokomentarisala je njeno uvrštavanje na novu listu sankcija SAD. "Polaskana sam. Bez sankcija u naše vreme, nije ni pristojno da pošten čovek živi. Š

Ustoličenje Njegovog preosveštenstva izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Metodija održaće se u nedelju, 26. septembra 2021. godine u manastiru Đurđevi Stupovi, najavila je Eparhija budimljansko-nikšićka.


"Gasprom" je optužbe o nestašici gasa na evropskim tržištima nazvao apsurdnim. "Isporuke gasa kroz gasovode bile su na istorijskim granicama, a glavni porast je


Ostale novosti iz rubrike »