BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Bilo kakvi jednostrani ustupci s naše strane biće protumačeni isključivo kao slabost

Lavrov: Bilo kakvi jednostrani ustupci s naše strane biće protumačeni isključivo kao slabost
24.07.2021. god.

Rusija neće dozvoliti da bude uvučena u novu, skupu trku u naoružanju. Rusija već ima sve što joj je potrebno da se zaštiti, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


„Pretnjama i ultimatumima ćemo se odlučno suprotstavljati, jačajući svoj suverenitet. Nećemo kliziti ni u samoizolaciju ni u konfrontacije. Nećemo dozvoliti da Rusija bude uvučena, a time nas često plaše, među njima i neki opozicionari u zemlji, u novu skupu trku u naoružanju. Imamo sve što nam je neophodno da se zaštitimo“, rekao je Lavrov.


Prema njegovim rečima, ima glasova koji, iako nisu brojni, prilično glasno iznose određene misli čija je suština u tome da se treba pomiriti sa Zapadom pod uslovima koje oni iznose i da će onda za Rusiju biti sve dobro, da će biti ukinute sankcije itd.


„Ja sam uveren, ne samo uveren, tu je i iskustvo 80-tih i početka 90-tih godina, da će bilo kakvi jednostrani ustupci s naše strane biti protumačeni isključivo kao slabost. Kao što naši partneri umeju da rade, oni sve jednostrane ustupke prisvajaju i odmah zatim iznose nove i nove neprihvatljive zahteve. Zbog toga ćemo voditi samostalnu, nacionalno orijentisanu i pragmatičnu spoljnu politiku“, objasnio je Lavrov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, foto: © MID RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Veterani 63 brigade se okupili na tridesetu godišnjicu odlaska u vojsku


Po ko zna koji put Šiptari su upali na severni deo naše južne pokrajine, naoružani do zuba. Ovoga puta prolivena je i srbska krv. NATO i KFOR su ostali...

Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...


Ne treba ni pomišljati na ugrožavanje bezbjednosti predstavnika srbskog naroda u Predsjedništvu BiH jer bi to bio napad na izbornu volju naroda Republike Srpske, a ne na Milorada Dodika,...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Piše Slobodan Stojičević


Ostale novosti iz rubrike »