BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Rusija isporučila Siriji 250.000 doza vakcina kao deo velikog paketa pomoći - Ministarstvo odbrane

RT: Rusija isporučila Siriji 250.000 doza vakcina kao deo velikog paketa pomoći - Ministarstvo odbrane
27.07.2021. god.

Ruska vojska je isporučila 250.000 doza ruske vakcine "Sputnjik lajt" u Damask, zajedno sa testovima za koronavirus i tonama humanitarne robe u okviru inicijative za humanitarnu pomoć Ministarstva odbrane.


Vakcine i milion testova predati su sirijskim vlastima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Sirije. U Siriju su otpremljeni vojno-transportnim avionom Il-76 u specijalnim termalnim kontejnerima osiguravajući da su ispunjeni svi neophodni uslovi skladištenja.


Ministarstvo odbrane takođe je objavilo snimak utovara u avion u Moskvi. Mogu se videti ruski vojnici kako premeštaju posebne bele kontejnere unutar aviona. Svaki od njih deluje kao zamrzivač i sadrži 10.000 doza vakcine.

Odluku o slanju vakcina i testova u Siriju doneo je predsednik Vladimir Putin na inicijativu ministra odbrane Sergeja Šojgua. Ruska međuresorska radna grupa takođe je stigla u Damask.

Grupa koju predvodi general-pukovnik Mihail Mizincev, šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom, ima zadatak da pomogne sirijskim vlastima da usmere svoje napore u olakšavanju povratka sirijskih izbeglica, obnovi zemlje i modernizaciji zastarelih tehnologija.

Rusija će redovno slati slične pakete pomoći, rekao je Mizincev. Pomoć takođe uključuje oko 160 tona hrane, lekova, opreme i razne druge robe.


Vakcina "Sputnjik lajt" je lakša verzija prve vakcine "Sputnjik V", koju je takođe razvio nacionalni institut Gamaleja.

Izvor: RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Veterani 63 brigade se okupili na tridesetu godišnjicu odlaska u vojsku


Po ko zna koji put Šiptari su upali na severni deo naše južne pokrajine, naoružani do zuba. Ovoga puta prolivena je i srbska krv. NATO i KFOR su ostali...

Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...


Ne treba ni pomišljati na ugrožavanje bezbjednosti predstavnika srbskog naroda u Predsjedništvu BiH jer bi to bio napad na izbornu volju naroda Republike Srpske, a ne na Milorada Dodika,...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Piše Slobodan Stojičević


Ostale novosti iz rubrike »